Haastattelimme Red Carpet Film Festivalin perustajaa ja Gofamerin omaa osakasta Antti Luusuaniemeä hotelli Lilla Robertsin aulassa. Halusimme saada häneltä muutamia vinkkejä sekä kuulla hänen näkemyksiään henkilövaikuttajien hyödyntämisestä tapahtumamarkkinoinnissa.

Luusuaniemen perustama Red Carpet on suomalaisen elokuvan festivaali, joka järjestetään ensi vuonna jo kolmatta kertaa. Red Carpet juhlii elokuvaa, yleisöä ja elokuvien tekijöitä Hyvinkäällä, josta näyttelijätähti on itsekin lähtöisin. Festivaali sisältää kotimaisia elokuvia, festariklubeja, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia.

”Red Carpet Film Festivalin kaltaisessa tapahtumassa on mieletön vaikutus sillä, mitä esiintyjät postaavat ennen tapahtumaa ja sen jälkeen. Myös vieraiden tuottamilla sisällöillä on tärkeä asema tapahtuman viestinnässä. Kun puitteet ovat kunnossa, syntyy osallistujilla luontainen halu jakaa tunnelmaa myös muille verkostoilleen”, Luusuaniemi tiivistää sosiaalisen median voimaa. Jotta yleisö löytää ja sitoutuu monipäiväiseen tapahtumaan, tulee vierailijat aktivoida tuottamaan sisältöä sosiaaliseen mediaan jo paljon ennen tapahtumaa ja erityisesti paikan päältä. Aktivointiin voidaan käyttää monia tehostekeinoja kilpailuista kuvausseiniin ja fanitapaamisista audiovisuaalisiin tehosteisiin.

“Myös yhteistyökumppaneiden näkökulmasta on arvokasta saada laadukasta materiaalia, joka parhaimmillaan jalkautuu myös heidän omiin kanaviin. Hyvin tuotettu sisältö ja mielenkiintoiset ihmiset kiinnostavat ympäri vuoden, ei ainoastaan tapahtuman aikana”, toteaa Luusuaniemi ja korostaa, että tapahtuman aikana voidaan luoda merkittävä määrä materiaalia yhdessä artistien, näyttelijöiden tai vaikkapa tapahtuman vieraiden kanssa.

Red Carpet onkin hyvä esimerkki siitä, kuinka yksittäinen tapahtuma on hetkessä kasvanut ympärivuotiseksi ilmiöksi. Pienemmät tapahtumat, workshopit, lukuisat haastattelut ja yhteistyökumppanien kanssa toteutetut tempaukset värittävät varsinaisten elokuvafestivaalien välistä aikaa. Red Carpetin kanavat pysyvätkin aktiivisena läpi vuoden, tarjoten laadukasta sisältöä ja siten nostaen tapahtuman tunnettuutta. Tärkeää on myös Luusuaniemen itse pysyä aktiivisena, sillä hän on antanut kasvonsa tapahtumalle.

”Malttia ja kommunikointia”

Kun kysymme Luusuaniemeltä vinkkejä onnistuneeseen vaikuttajamarkkinointiin, kaksi asiaa nousee ylitse muiden: kärsivällisyys sekä hyvä kommunikointi yrityksen ja vaikuttajan välillä.

”Kiireessä myös lopputulos näyttää kiireiselle. Vie helposti puoli vuotta ennen kuin vaikuttajan tuottamat yhteistyösisällöt ovat iskostuneet seuraajille tarpeeksi vakuuttavasti. Uskovattuus täytyy ansaita, siihen ei ole oikoteitä. Vie myös aikaa kun vaikuttaja ja yritys alkavat näyttäytyä yhdenmukaiselle, eli aidolle. Yhdellä postauksella harvoin saavuttaa sen, mitä on lähtenyt hakemaan”, selventää Luusuaniemi.

Henkilövaikuttajista saatava brändihyöty korostuu nimenomaan ajan kanssa. Maailmalla on valtava määrä erinomaisia esimerkkejä, joissa pitkän yhteistyön tuloksena kuluttajat oppivat yhdistämään vaikuttajan brändiin jo ilman mainontaakin. Vai onko joku voinut ohittaa David Beckhamin ja Adidaksen yhteistyön? Entäpä Beyoncé ja Pepsi? Suomessa moni varmasti muistaa esimerkiksi Valion ja Teemu Selänteen vuosien takaisen yhteistyön.

”Yritysten kannattaa kuunnella vaikuttajia. Heillä voi olla mielettömän hyviä ideoita ja he tuntevat usein oman yleisönsä”, kannustaa Luusuaniemi. Hän myös toteaa, että seuraajat huomaavat päälleliimatun sisällön todella helposti: ”Omissa postauksissa sen huomaa vaikkapa Instagramissa niin, että normaali minun näköinen julkaisu kerää kolmatta tuhatta reagointia. Jos sisältö poikkeaa rajusti siitä mitä seuraajani ovat tottuneet näkemään, reagointimäärä on vain viidesosa”.

  • YouTube

    Red Carpet – kotimaisen elokuvan festivaali