Henkilövaikuttajaa ei aina tarvitse lähteä etsimään turhan kaukaa. Joskus se aidosti paras henkilö löytyy organisaation sisältä. Akseli Herlevi on tätä ja kaikkea muutakin perustamassaan Naughty BRGR:ssa.

Top Chef Suomi –tv-ohjelman voittanut Herlevi on ollut perustamassa Naughty BRGR –hampurilaisravintolaketjua, joka henkilöityy edelleen häneen voimakkaasti. Tämä toimii vahvana erottautumistekijänä kilpaileviin ketjuihin nähden.

”Naughty BRGR:n toiminnassa käytetään meikäläisen henkilöbrändiä, koska olen suomalaisille tuttu. Se on meille erottautumistekijä. Harvalla on tällaista markkinoinnin mahdollisuutta”, korostaa Herlevi, joka myös pysyy otsikoissa uuden Burgerimies-ohjelmansa kautta.

”Kun ruokaohjelmat alkoivat vuosituhannen vaihteessa lyömään toden teolla läpi, nousivat kokit myös viihdealan ilmiöiksi. Yleisö alkoi janoamaan lisää alan sisältöä, jolloin osa kokeista osasi hyödyntää tilanteen ja kasvoi isoiksi vaikuttajiksi”, selventää Herlevi.

Keittiöistä henkilövaikuttajiksi

Kokeista on ehdottomasti tullut tämän päivän suuria henkilövaikuttajia ja nimilista alkaa olla pitkä: Tomi Björck, Henri Alén, Sara La Fountain, Jyrki Sukula, Pipsa Hurmerinta, Kari Aihinen, Harri Syrjänen, Hans Välimäki ja niin edelleen.

”Vanamo ja Kolmonen olivat samalla pelikentällä aikanaan, mutta silloin ei vielä ollut digitaalisia kanavia ja medioita, joten skaalautuvuus oli rajoitettua”, muistelee Herlevi ensimmäisiä koko kansan tuntemia kokkeja, jotka aloittivat televisiossa vuonna 1970.

”Vaikuttajaksi nouseminen on mahdollistanut myös sen, että kokit ovat voineet jopa yhdellä postauksella saada ihmismassat ostamaan jotain tuotetta tai olemaan menemättä johonkin tiettyyn ravintolaan. Vaikuttavuusarvo näyttäytyy siis hyvässä ja huonossa”, lisää Herlevi.

Sisällön laatuun tulee panostaa

Pelkkä tunnettu kasvo ei takaa erottautumista kilpailijoista, sillä sisältöäkin pitäisi tuottaa. Digitaalisen median kanavat ilman järkevää sisältöä kääntyvät itseään vastaan.

”Meidän sisältö on laadukasta, koska me haluamme panostaa siihen ja tehdä asiat paremmin kuin muut”, toteaa Herlevi ja pitää nimenomaan laatua merkittävänä tekijänä heidän toiminnassaan.

Laadun tulee kuitenkin näkyä läpi liiketoiminnan, ei ainoastaan mainosmateriaaleissa. Kun laatu ja välittäminen näkyvät kaikessa tekemisessä, se heijastuu myös ulospäin.

”Oon pitänyt aina huolta muista ihmisistä ja ollut varmaan sitä kauttakin tykätty. Ei ole ollut mitään tarvetta äärimielipiteitä esittää. Oon ollut oma itseni”, heittää Herlevi lopuksi.

Tästä ei tarvitse esimerkkiä kovin pitkältä hakea, sillä tätä tekstiä kirjoitettaessa ilmestyy Herlevin omalle Instagram-tilille seuraava kuva ja teksti:

Tästä asenteesta, tekemisen laadusta ja aitoudesta voi jokainen ottaa oppia – olitpa sitten kokki, ravintola-alan yrittäjä tai mitä tahansa muuta!