Vielä vuonna 2012 kovin moni ei tiennyt kuka on Oona Tolppanen, kun hän osallistui Fitness-mallikilpailun castingiin. Kilpailemisen ohessa entinen jalkapalloilija päätti aloittaa kirjoittamaan omaa blogia.

”Aloitin kirjoittamisen hieman kuin vahingossa. Siitä tuli nopeasti todella mielenkiintoista, kun ihmiset alkoivat kiinnostumaan ja kommentoimaan”, selventää Oona.

Blogipostaukset keräsivät hyvin nopeasti kymmeniä kommentteja, joihin lopulta kilpailussa toiseksi sijoittunut Oona tunnollisesti vastasi. Tämä luontainen vuorokeskustelu seuraajien kanssa lisäsi nuoren naisen suosiota nopeasti ja on edelleen yksi hänen suosionsa tukipilareista.

Vuoden googlatuin naisurheilija ja Valion mainoskasvo

Seuraavat pari vuotta nostivat Oonan suosiota nopeasti. Hänestä tuli vuonna 2013 Suomen googlatuin naisurheilija ja kaikista urheilijoista kolmanneksi googlatuin, jättäen taakseen muun muassa kotimaiset NHL-tähdet.

Seuraavana vuonna hän oli yksi Valion mainoskampanjan kasvoista ja alkoi näkyä useiden eri brändien mainoksissa.

”Yhteistyökumppanit tykkäsivät mun meiningistä. Aitous, raikkaus, maanläheisyys ja uusien asioiden esiintuonti olivat valttikortteja saada yrityksiä kiinnostumaan”, toteaa Oona.

Sosiaalisesta mediasta perinteiseen mediaan

Oona on erinomainen nykypäivän esimerkki siitä, kuinka henkilövaikuttajaksi kasvaminen digitaalisessa maailmassa voi viedä myös perinteisempiin medioihin. Oona julkaisi ensimmäisen oman kirjansa vuonna 2016, esiintyi Gladiaattorit-tv-sarjassa 2017 ja löytyy nykyää Speakersforumin puhujalistalta.

”Vaikka sitä ei osaisi täydellisesti kirjoittaa, pitää uskaltaa aloittaa ”, korostaa Oona ja sanoo saman säännön pätevän ihan kaikessa.

”Oli kyse sitten ensimmäisistä yhteistyökuvauksista, blogipostauksesta, podcastista tai julkisesta esiintymisestä, rohkeasti vain eteenpäin”.

Yhteinen tarina tärkeintä

Oona on ehtinyt vuosien varrella tehdä kymmenittäin yritysyhteistöitä, jotka ovat auttaneet häntä ymmärtämään hyvän kumppanuuden perustan.

”Yhteistyö on parhaimmillaan sitä, että koen kuin olisin yrityksen työntekijä. Pääsen tapaamaan henkilökuntaa ja tutustumaan arvomaailmaan”, Oona kertoo.

Yhteistyöyrityksen kanssa syntyvä luonnollinen tarina vaatii molempien osapuolien huomioon ottamista. Vaikuttajan osallistamisella on merkittävä rooli onnistumisen kannalta.

”Ehdottomasti vaikuttajia kannattaa ottaa mukaan jo suunnitteluvaiheessa, sillä niin kampanjasta tulee meille entistä tärkeämpi. Se näkyy kaikessa omassa sisällöntuotannossa ja omistautumisessa”, päättää Oona.